Canesten Gyn 3, 200mg, 3 comprimate vaginale, Bayer

Ratings:
100% of 100

Vandut de FARMACIA YUGA

In stoc

Pret

44,49 Lei
Descriere produs

Un comprimat vaginal contine 200 mg clotrimazol si excipienti: calciu lactat pentahidrat, poli (1-vinil-2-pirolidon), dioxid de siliciu coloidal, lactoza monohidrat, stearat de magneziu, amidon de porumb, metilhidroxipropil celuloza, celuloza microcristalina, acid lactic.

Canesten Gyn 3 (tratament de trei zile) comprimate vaginale sunt disponibile sub forma unui blister a 3 comprimate vaginale plus 1 aplicator vaginal.


Utilizare

Secretii vaginale infectioase provocate de levuri; inflamatii ale vaginului provocate de levuri – de obicei Candida – si suprainfectii cu bacterii sensibile la clotrimazol.


Contraindicatii

Nu trebuie sa utilizezi comprimatele vaginale daca stii ca esti hipersensibila la substanta activa, clotrimazol sau la oricare din excipienti.


Mod de administrare

Inserati 1 comprimat vaginal pe cat de profund posibil in vagin o data pe zi, seara timp de 3 zile consecutive.

Daca uiti sa utilizezi o doza seara, poti sa iti administrezi comprimatul in dimineata urmatoare. Daca uiti sa utilizezi o intreaga doza, administreaza-ti o doza urmatoarea data si continua tratamentul asa cum este recomandat.

Inserarea utilizand aplicatorul se face dupa cum urmeaza:

1. Desfa aplicatorul pe cat de mult posibil. Trebuie sa introduci comprimatul vaginal in aplicator in asa fel incat aproximativ jumatate din comprimat sa se situeze in afara aplicatorului cu partea rotunjita in afara. Apasa usor partea rotunda a aplicatorului cu degetul.
2. Trebuie sa introduci cu atentie aplicatorul in vagin pe cat de profund posibil. Cel mai usor este in pozitia asezat pe spate.
3. Impinge cu atentie tija aplicatorului in aplicator, pe cat de mult posibil; in acest fel se pozitioneaza corect comprimatul in vagin. Retrage aplicatorul.
4. Curata cu atentie aplicatorul cu apa calduta (nu cu apa fierbinte) dupa utilizare.


Precautii

Consulta medical daca afectiunea a aparut prima data si daca ai avut infectii micotice de acest fel mai mult de patru ori in ultimele 12 luni.
Nu exista interactiuni cunoscute cu alte medicamente.

Excipientii utilizati in formularea comprimatelor vaginale (in special stearatii) pot afecta integritatea produselor din latex (de exemplu prezervative, diafragme) si pot reduce siguranta acestor produse in cazul utilizarii concomitente.

 


Efecte secundare

Nu trebuie sa utilizezi aceste comprimate in timpul sarcinii, decat sub supraveghere medicala.


Reactii adverse

Pot aparea ocazional reactii dermice in zonele afectate (de exemplu, senzatii de arsura si intepatura, inrosirea pielii). In cazuri izolate pot aparea reactii generalizate de hipersensibilitate, de grade diverse de severitate.

Aceste reactii pot afecta: pielea (de exemplu, prurit, inrosire), respiratia (de ex.,taierea respiratiei ), circulatia sanguina (de exemplu, o scadere a tensiunii necesitand ingrijire medicala sau chiar pierderea cunostintei) sau la nivel gastrointestinal (de exemplu, greata, diaree).


Ce alte remarci speciale trebuie facute?

In general se constata o imbunatatire vizibila a simptomelor provocate de infectiile fungice vaginale (pruritul, secretii abundente,senzatie de arsura) in primele patru zile de la inceperea tratamentului. Daca semnele externe ale infectiei nu au disparut complet dupa tratament, consulta medicul.

Tratamentul timp de 3 zile consecutive este in general suficient pentru a elimina infectiile fungice. Totusi, daca este necesar tratamentul poate fi urmat de un alt ciclu de terapie.
Pentru vindecarea completa a infectiei si prevenirea re-infectarii, nu trebuie sa inchei prematur tratamentul sau sa-l intrerupi fara a consulta medicul.

Daca intrerupi tratamentul, afectiunea se poate reinstala, existand posibilitatea ca infectia sa nu se fi vindecat complet. Tratamentul nu trebuie incheiat imediat ce simptomele au disparut ci trebuie continuat sistematic timp de 3 zile.

Daca vaginul este uscat, comprimatele vaginale se pot dizolva doar incomplet. Daca se intampla asa, particule din comprimate vor cadea, regasindu-se in lenjeria de corp. Intr-un asemenea caz, acest tratament trebuie urmat utilizand crema vaginala.

Consulta prospectul complet AICI.

Doza de yuga

Doza de yuga: In general se constata o imbunatatire vizibila a simptomelor provocate de infectiile fungice vaginale (pruritul, secretii abundente,senzatie de arsura) in primele patru zile de la inceperea tratamentului. Daca semnele externe ale infectiei nu au disparut complet dupa tratament, consulta medicul.

Indicatii si recomandari: 

Nu se recomanda tratamentul in perioada ciclului.
Data de expirare a acestui medicament este mentionata pe blister si pe cutie.
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj !

A nu se lasa la indemana copiilor !
Se elibereaza fara reteta. La aparitia unor reactii neasteptate se consulta medicul.
A se pastra in ambalajul original.

SKU 00025-1064782
EAN 5948912000037
Brand BAYER
Livrat de FARMACIA YUGA
Vanzator FARMACIA YUGA
Review-uri de la alti clienti
Sumar review-uri

100%

5

4

3

2

1
Scor total
1 recenzie
5.00
Scrie un review
Pentru produsul
Canesten Gyn 3, 200mg, 3 comprimate vaginale, Bayer
ca

Te-ar putea interesa si

In fiecare casa, pe fiecare masa, aducem natura mai aproape de oameni.

Produse similare

In fiecare casa, pe fiecare masa, aducem natura mai aproape de oameni.