Ulei esential Rozmarin, 10ml, Fares

Vandut de YUGA

Acest produs este temporar indisponibil

Pret

Pret special 15,12 Lei 16,62 Lei
Descriere produs

Ingrediente

Ulei esential de rozmarin (Rosmarinus officinalis), care contine: borneol, acetat de bornil, camfor, cineol, cariofilen, camfen, pinen.
Dupa lavanda, rozmarinul este probabil cea mai importanta planta din familia Labiatae folosita in aromaterapie.
Rozmarinul este un arbust care creste in toata Europa, dar se simte "ca acasa" in zonele de litoral mediteranean. Aceasta se vede si in numele sau care provine din doua cuvinte latine: "ros" "marinus" care inseamna "roua marii".
Legenda spune ca florile de rozmarin erau albe, dar au devenit albastre atunci cand Fecioara Maria si-a agatat mantia intr-o tufa de rozmarin pe cand Sfanta Familie facea un popas in timpul fugii spre Egipt.
Rozmarinul era folosit din Antichitate ca planta medicinala, rituala si condimentara. In Grecia antica oamenii simpli din popor nu aveau acces la tamaia extrem de scumpa si atunci ardeau pe altarele zeilor crengute de rozmarin.
Romanii de asemenea il considerau planta sacra, iar urme de rozmarin s-au gasit si in mormintele faraonilor din Egipt. Practica arderii de crengute de rozmarin pentru purificarea aerului in spitalele din Franta s-a mentinut pana in secolul XX.
Nu se va sti niciodata cu adevarat daca la inceputul utilizarii sale in arta culinara a fost apreciat pentru gustul sau deosebit sau pentru faptul ca avea capacitatea de a pastra mancarea proaspata timp de mai multe zile pe vreme caniculara acum 2000 de ani, cand nu existau frigiderele.

Utilizare pentru trup si suflet

Rozmarinul este un ulei cald, tonifiant, care actioneaza favorabil asupra sistemului circulator si muscular, fiind util o relaxare optima si pentru inlaturarea senzatiei de maini si picioare reci.
Uleiul de rozmarin intensifica circulatia sangelui la nivelul creierului, ajutand astfel la cresterea capacitatii de concentrare si la imbunatatirea memoriei. In aceste cazuri este util sa fie folosit in candela. Tot prin inhalare usureaza respiratia si elimina disconfortul respirator. Este un ulei energizant, potrivit in stari de oboseala, slabiciune, nervozitate. Uleiul de rozmarin va v-a ajuta sa va deblocati energiile interne, sa va simtiti mai puternic si sa va imbunatatiti relatiile cu cei din jur.

Mod de intrebuintare

Uz extern, utilizand candela, masajul, inhalatii sau in apa de baie.

Prezentare

10 ml.

 

SKU 00038-1036210
EAN 5941141002070
Livrat de YUGA
Brand Fares
Vanzator YUGA
Review-uri de la alti clienti
Scrie un review
Pentru produsul
Ulei esential Rozmarin, 10ml, Fares
ca

Te-ar putea interesa si

In fiecare casa, pe fiecare masa, aducem natura mai aproape de oameni.

Produse similare

In fiecare casa, pe fiecare masa, aducem natura mai aproape de oameni.