Informatii generale

Clientii/Utilizatorii/Cumparatorii furnizeaza in mod voluntar informatiile personale. Datele sunt utilizate de catre Yuga sau partenerii sai care au calitatea de Vanzatori pe siteul yuga.ro.
Sunt solicitate si folosite informatiile necesare pentru a identifica Clientul si a executa comanda.
Fiecare Client are dreptul de a vizualiza datele pe care le-a furnizat sau le-a actualizat.
Fiecare client beneficiaza, de asemenea, de drepturile care decurg din legea cu privire la protectia datelor cu caracter personal.
Datele cu caracter personal sunt protejate in conformitate cu Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, pentru a preveni accesul tertelor persoane.
Deasemenea, activitatea yuga.ro este in deplina concordanta cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protectia datelor” sau “GDPR”), precum si cu orice alta legislatie aplicabila pe teritoriul Romaniei.
In cazul in care Clientul este de acord, cu consimtamantul acestuia, datele cu caracter personal vor fi prelucrate de catre Vanzator pentru a informa Clientul despre produsele noi, promotii si servicii disponibile.
Clientii au dreptul de a verifica datele lor cu caracter personal, de a le schimba si de a solicita eliminarea acestora.

 

Ce categorii de date cu caracter personal prelucram

In general, colectam datele dvs. cu caracter personal direct de la dumneavoastra, astfel incat aveti controlul asupra tipului de informatie pe care ne-o oferiti. Cu titlul de exemplu, primim informatii de la dvs. cand va creati un cont pe site si ne transmiteti: adresa de e-mail, numele si prenumele; sau ulterior, cand in cadrul paginii dvs. personale (Contul meu) puteti sa adaugati informatii suplimentare, precum: fotografie, genul, nickname, numar telefon mobil, numar telefon fix, data nasterii, nivelul educatiei, adrese de livrare, adresa alternativa de e-mail, datele cardului bancar etc.; ori cand plasati o comanda si ne furnizati informatii precum: produsul dorit, numele si prenumele, adresa de livrare, detalii de facturare, metoda de plata, numar de telefon, datele cardului bancar etc.

 

Scopul prelucrarii

Scopul colectarii datelor este: prestarea serviciilor in beneficiul d-voastra (incheierea contractelor, facturarea produselor achizitionate, onorarea comenzilor, solutionarea oricaror probleme privind produsele achizitionate) reclama, marketing, publicitate (spre a va asigura informarea cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele/serviciile care va intereseaza). In acest sens, va putem trimite orice tip de mesaj cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic  continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte pentru care ati aratat interes sa le achizitionati, precum si alte comunicari comerciale.
Optiunea dvs. de abonare la newsletter si participarea voluntara la diverse concursuri/promotii/loterii publicitare implica acceptul ca datele personale sa fie pastrate si prelucrate de catre Yuga si/sau partenerii sai.
Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre Yuga si nu sunt comunicate tertilor cu exceptia altor vanzatori agreati, care isi vand produsele pe site-ul yuga.ro, si a furnizorilor de servicii.
Vom putea, de asemenea, furniza informatiile dvs. cu caracter personal si catre parchet, politie, instantele judecatoresti si alte organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.
Ne vom asigura, in limite rezonabile, ca datele dvs. nu parasesc Spatiul Economic European, insa, in masura in care vom transfera date catre state din afara SEE, ne vom asigura, in toate cazurile, ca transferurile sunt legitime, avand la baza consimtamantul dvs. explicit sau alt temei legal.

 

Cat timp pastram datele dvs. cu caracter personal

Ca regula generala, vom stoca datele dvs. cu caracter personal atat timp cat este necesar pentru a atinge scopul pentru care au fost furnizate sau cat este cerut prin legile aplicabile.  Puteti sa ne solicitati oricand stergerea anumitor informatii sau inchiderea contului si vom da curs acestor solicitari, sub rezerva pastrarii anumitor informatii inclusiv ulterior inchiderii contului, in situatiile in care legislatia aplicabila sau interesele noastre legitime o impun.

 

Drepturile de care beneficiati

Conform GDPR si Legii nr. 677/2001, Clientul/Utilizatorul/Cumparatorul beneficiaza de urmatoarele drepturi:

 • Dreptul de retragere a consimtamantului
 • Dreptul de a fi informat cu privire la prelucrarea datelor tale
 • Dreptul de acces asupra datelor
 • Dreptul de a rectifica datele inexacte sau incomplete
 • Dreptul de stergere („dreptul de a fi uitat”)
 • Dreptul la restrictionarea prelucrarii
 • Dreptul de a solicita transmiterea datele pe care le avem despre tine catre alt operator
 • Dreptul de a te opune prelucrarii datelor
 • Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri
 • Dreptul de a te adresa justitiei
 • Dreptul de depune o plangere in fata unei Autoritati de Supraveghere

Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la sediul Yuga sau online prin email la adresa privacy@yuga.ro.

Drepturile enumerate mai sus nu sunt absolute. De la acestea exista si exceptii, astfel ca fiecare cerere primita de la dvs. va fi analizata spre a putea decide daca este intemeiata sau nu. Daca este, va vom facilita exercitarea drepturilor. Daca cererea dvs. este neintemeiata, o vom respinge si va vom informa asupra motivelor refuzului, precum si asupra drepturilor dvs. de a depune o plangere la Autoritatea de Supraveghere si de a va adresa justitiei.

Orice solicitare a dvs. in legatura cu datele cu caracter personal va fi solutionata in termen de 30 de zile calendaristice de la primirea ei. In functie de complexitatea cererii, de numarul mare de cereri primite,  imposibilitatea de a identifica solicitantul intr-un termen util, termenul va putea fi prelungit.

Daca, in ciuda eforturilor depuse, nu reusim sa va identificam, iar dvs. nu ne furnizati informatii suplimentare pentru a reusi aceasta, vom fi in imposibilitatea de a da curs solicitarii.

Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica periodic aceasta Politica de Confidentialitate, pentru a reflecta orice modificari ale modului in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal sau orice modificari ale cerintelor legale. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe website-ul nostru versiunea modificata a Politicii de Confidentialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul sau.