Yuga e povestea noastra

Povestea Yuga este si povestea ta, la fel cum este si povestea noastra sau a fiecarui om care cauta echilibru, sanatate si momente de bucurie in viata sa. In esenta, acesta este scopul acestui magazin pe care l-am denumit yuga.

shutterstock_589945967a

Dar inainte de a spune mai multe despre yuga.ro, am vrea sa te opresti o clipa, inspira adanc, alunga orice gand neplacut si gandeste-te la tine si la lucrurile cele mai importante din viata ta?

Sunt doar cateva, aceleasi care ne-au determinat si pe noi sa cream Yuga. Pune-ti urmatoarea intrebare: "Ce ma face fericit?" Insa cautarea aceasta permananta a fericirii poate fi o capcana in care cei mai multi dintre noi cad cu mare usurinta. Uneori avem impresia ca am gasit formula magica, incercand apoi sa replicam acele momente intense la nesfarsit. Insa fericirea e o stare care de cele mai multe ori ne ia pe sus, ne ia prin surprindere, ne copleseste si apoi la fel de brusc dispare.

Natura are cheia pentru o viata implinita

De fapt, ar trebui sa ne indreptam atentia la lucrurile simple din jurul nostru, la micile detalii zilnice care ne aduc bucurii, confort, sanatate. Un mod de viata natural, echilibrat, acesta este cararea pe care ar trebui sa pornim la drum. Iar odata ce atingem aceasta stare de bine, echilibrul in tot ceea ce facem, putem sa ne bucuram si mai mult de acele momente perfecte in care notiunea timpului se dilueaza, momente care am dori sa dureze o vesnicie cand simtim ca avem tot ce ne-am dorit vreoadata, atunci cand putem sa strigam in gura mare “Viata e frumoasa!”

Este cat se poate de adevarat si e firesc si simtim uneori ca viata este un pic mai complicata. Uneori o complicam chiar noi, fara sa ne dam seama. Asa ca, facem tot mai mult si ne straduim de ce in ce mai tare ca sa atingem momentele de fericire, care par tot mai scurte si mai greu de atins.

O alegere naturala

CARIERA, RELATIE, FAMILIE, FACTURI, CONCEDII, STRES, NERVI, OBOSEALA…

Recunosti povestea? Dupa cum am spus la inceput, este povestea ta si a noastra. Si vei vedea si legatura cu magazinul pe care l-am creat si produsele pe care le vei gasi in site-ul yuga.ro. Yuga s-a nascut din dorinta unor oameni care si-au propus sa traiasca frumos, sa readuca echilibrul in vietile lor, sa faca alegeri inteligente, sanatoase, sa aiba mai multa rabdare cu ei insisi, sa fie mai generosi cu cei din jur si mai responsabili cu natura.

In esenta, acestea sunt lucrurile simple, naturale care ne pot face viata mai frumoasa si ne pot aduce linistea sufleteasca. 

Dupa cum vezi, nu este ceva complicat.  Pentru ca noi oamenii putem sa invatam, cu rabdare, pas cu pas, cum sa ne regasim naturaletea, sa fim noi insine, sa ne bucuram de ceea ce conteaza cu adevarat de-alungul vietii, sa fim fericiti. Iar starea aceasta de bine, echilibrata si dobandita prin invatare am denumit-o Yuga.

shutterstock_609897299a

Invata din experientele altora

Cuvantul Yuga are origini ancestrale. Reprezinta erele de la inceputurile noastre. Aceste ere se intind mii de ani si reprezinta etapele ciclice prin care trece umanitatea. 

Prima si cea mai prolifica era se numeste Styra Yuga, in traducere libera insemnand Era Adevarului  si reprezinta etapa in care oamenii sunt intelepti, virtuosi, plin de vigoare si tinerete, era in care toti oamenii traiesc in armonie cu natura si in intelegere.

Noi ne dorim sa invatam impreuna cu tine, de acea vom impartasi cu tine experientele noastre, micile noastre bucurii, pasiunile, locurile si lucrurile care ne aduc o stare de bine, In definitiv, dorim sa ne bucuram de un stil de viata echilibrat, mai linistit si mai aproape de natura.

Hai sa incepem prin a ne regasi linistea sufleteasca si a ne ingriji si a avea grija de cei apropiati. Este primul pas si cel mai important.

Vezi tu, Yuga a luat nastere din dorinta de a invata pasii pentru o viata echilibrata. Odata ce vei intra la noi, te vom ghida sa iei deciziile inteligente, te ajutam sa te hranesti mai sanatos, sa faci miscare mai multa, sa iti faci cuibul cum ti-ai dorit, sa le poti oferi si celor dragi o viata echilibrata si sanatoasa. Dar si cate un pic de rasfat, cate un moment care sa te faca sa uiti de trecerea timpului, de agitatia orasului, de stres.

Vei gasi cu noi momente de yuga. Promitem! 

Asadar, hai cu noi in aceasta calatorie.

Recunosti emotia? Recunosti Yuga?

Locuri unde yuga e acasa

Daca lasi pentru o zi agitatia orasului si ajungi intr-unul din satele pitoresti din inima Ardealului, in Marginimea Sibiului, sigur vei fi coplesit de frumusetea locurilor si de oamenii care annima acele locuri. “Traditii seculare pastrate cu sfintenie, bucate preparate cu pricepere si drag de gospodine cu maneci suflecate, imbracate in straie mostenite de la strabuni, turle de biserica in care inca se tin in taina bunataturi afumate ce te imbie la ospat… Iata doar cateva dintre ingredientele unei lumi uluitoare, asezata printre colinele blande, vegheate de departe de crestele albe ale muntilor Fagaras. Aici yuga este acasa de veacuri si oamenii locului stiu ca ceva nedefinit a asternut peste acele locuri o stare de bine ce se revarsa asupra lor. Este Yuga."

Sarbatorile sunt yuga

De Craciun, cand ne lasam purtati de nostalgia sarbatorilor de iarna din copilarie, redevenind (doar pentru cateva clipe) din nou copii, cand ne adunam cu emotie si bucurie in jurul bradului sa deschidem cadourile, sunt momente de yuga.
Cand ne asezam la masa frumos aranjata, si spunem “pofta buna” apoi savuram impreuna mancarea gustoasa, iar vorbele sunt intrerupte doar de clinchet de pahare si poate de cate o gluma care provoaca veselie… Cat de yuga ti se pare aceasta scena?
Cand este sarbatoare yuga este cu noi, in noi, este spiritul yuga in cea mai pura stare.

Yuga este timpul bland

Timpul ca vector al vietii noastre este perceput de fiecare om oarecum diferit. Si fiecare dintre noi percepem trecerea timpului in mod diferit in contexte diferite si momente diferite. Cand esti in vacanta si te joci impreuna cu copilul tau in valuri, timpul pare sa nu mai conteze, iar starea pe care o simti poate fi atribuita unui sentiment de bucurie. Sau fericire. Parca ceva reuseste sa puna pauza scurgerii timpului. Sa fie oare starea aceasta de fericire un mod de a intrezari nemurirea? Yuga are puterea de a opri timpul.

Yuga rasuna din rasul unui copil si se cuibareste in inima unei mame cand isi strange in brate copilul.

Yuga rasuna din rasul unui copil si se cuibareste in inima unei mame cand isi strange in brate copilul.

Yuga este natura

Yuga este respect fata de pamant si apa, este aerul curat care iti umple pieptul, este viata care abunda in jurul tau. Yuga este mama natura, ceva neasemuit de complex si magnific. Natura are darul sa ne faca fericiti. De exemplu, atunci cand alergi descult pe nisipul scaldat de valuri pe o plaja pustie, cum ai descrie starea pe care o ai sau o simti? Sa fie yuga, din nou?

Yuga este dragoste si grija pentru cei dragi, este generozitate, bucuria de a darui celor din jur.

Yuga este viata sanatoasa

Yuga este ceea ce iti face bine, te hraneste, iti stinge setea, te tine sanatos, iti da putere, iti da echilibru si liniste sufleteasca.

Yuga vine din noi

Yuga este echilibru interior, este descoperire de sine, este energie creativa, este o stare de bine pe care fiecare om o are cand se manifesta in varianta sa cea mai implinita si mai frumoasa. De asta Yuga nu poate fi permanenta.

Yuga este pretutindeni. Hai s-o gasim impreuna!

Tu cand esti yuga?

ilustratie_tata