Ceai urzica vie frunze, 50gr, STEFMAR

Vandut de YUGA

Acest produs este temporar indisponibil

Pret

4,80 Lei
Descriere produs

Urzica este o planta erbacee care creste in zone cultivate sau necultivate in gradini, izlazuri, pe langa santuri, pe langa drum, in marginea apelor, in paduri sau pe locuri grase unde au fost stane de oi.

Frunzele emana substante (acid formic) care in contact cu pielea produc urticarie (inflamatie specifica, insotita de usturime si prurit intens), de unde si denumirea latineasca a plantei.

De la urzica se folosesc frunzele recoltate cu mana protejata cu manusi. Este foarte important ca ele sa fie culese de la plantele foarte tinere.

Actiune: Urzica are valoroase proprietati diuretice. Extractele de urzica favorizeaza transferul acidului uric din tesuturi in circulatia sanguina si cresc eliminarea acidului uric prin urina.


Mod de preparare: Infuzie (o lingura la cana) se beau 2-3 cani pe zi; sirop depurativ (250g frunza macerata 12 ore in 1,5 L apa in clocot si 500g zahar) din care se beau 50-100g pe zi.

Ingrediente: Iarba urzica.

 

Doza de yuga


Doza de yuga: Exista studii care sugereaza ca extractele din frunze de urzica au proprietati antialergice. In fitoterapia traditionala se considera ca urzica are proprietati hemostatice, astringente, antidiareice, antiinflamatoare, cicatrizante, hipoglicemiante, antianemice si remineralizante.

Indicatii si recomandari: Efectele benefice isi gasesc aplicatia terapeutica in afectiunile metabolice, afectiunile reumatismale, in special guta, precum si in unele cazuri de litiaza renala. Studiile stiintifice arata ca extractele din radacina de urzica au efecte favorabile in hipertrofia benigna de prostata si afectiuni alergice cum ar fi de exemplu rinita alergica. In medicina traditionala, preparatele din urzica sunt recomandate in afectiuni cum ar fi plagile atone, ulcerele varicoase sau hemoroizii.

SKU 00038-1016830
Brand STEF MAR
Livrat de YUGA
Vanzator YUGA
Review-uri de la alti clienti
Scrie un review
Pentru produsul
Ceai urzica vie frunze, 50gr, STEFMAR
ca

Te-ar putea interesa si

In fiecare casa, pe fiecare masa, aducem natura mai aproape de oameni.

Produse similare

In fiecare casa, pe fiecare masa, aducem natura mai aproape de oameni.