Pret
Are mai multe proteine decat alte tipuri de orez, precum si de doua ori mai multi folati decat orezul brun. Boabele se desfac in timpul fierberii ca niste flori, sunt foarte hranitoare si au gust de nuca, foarte placut. Se foloseste in combinatie cu orez integral sau orez basmati.
Gatit devine pufos, iar boabele sunt separate. Asta daca nu a fost fiert prea mult, caz în care stratul superior al bobului se dezintegreaza, iar boabele devin mai moi si lipicioase. Orezul salbatic se mai numeste si orez indian.
Beneficii: Orezul salbatic se numara printre cele mai bune alimente din punct de vedere nutritiv, avand cel mai mare procent de zinc, magneziu si vitamina B6. Orezul salbatic are mai putine calorii si carbohidrati decat orezul alb, dar mai multe proteine si fibra.
Doza de yuga: Delicios cu alune si fructe uscate, orezul salbatic este utilizat de obicei in amestec cu diverse tipuri de orez, ca umplutura, precum si în salate. Orezul salbatic are textura mai dura si are nevoie de timpi de fierbere mai mari (circa 45-60 de minute).
Indicatii si recomandari: A se pastra la loc uscat si racoros!
SKU | 00038-1007355 |
---|---|
Brand | LONGEVITA |
EAN | 5941828002539 |
Livrat de | YUGA |
Vanzator | YUGA |