Paduden Raceala si Gripa 200mg/30mg, 10 comprimate filmate, Terapia

Vandut de YUGA

Acest produs este temporar indisponibil

Pret

Pret special 12,68 Lei 13,89 Lei
Descriere produs

Descriere produs

Indicatii:
Paduden raceala si gripa contine doua substante active:
Ibuprofen, care are acţiune antiinflamatoare, analgezică şi antipiretică (scade febra).
Clorhidrat de pseudoefedrină, care are acţiune decongestionantă pentru căile respiratorii superioare şi sinusuri.
- antiinflamator, analgezic, antipiretic şi decongestionant pentru căile respiratorii superioare şi sinusuri.
- se recomandă a fi utilizat în cazurile în care este necesară atât acţiunea antiinflamatoare/ analgezică/antipiretică a ibuprofenului, cât şi acţiunea decongestionantă a clorhidratului de pseudoefedrină.

Contraindicații:
Nu utilizaţi Paduden raceala si gripa:
- hipersensibilitate la substanțele active (ibuprofen și clorhidrat de pseudoefedrină), acid acetilsalicilic, alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sau la oricare dintre excipienţii acestui medicament.

Precautii:
Înainte să utilizaţi Paduden raceala si gripa, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea:
Paduden  Răceală și Gripă nu se administrează în timpul sarcinii sau alăptării.

Sarcina:
Medicamentul nu trebuie administrat în timpul sarcinii, luând în considerare că:
- inhibarea sintezei de prostaglandine de către ibuprofen poate avea o influenţă negativă asupra sarcinii şi/sau a dezvoltării embrionare/fetale.
Datele din studii epidemiologice sugerează o creştere a riscului de avort spontan, de malformaţii cardiace şi de gastroschizis după utilizarea unui inhibitor al sintezei de prostaglandină la începutul sarcinii. Riscul absolut de malformaţii cardiovasculare a crescut de la mai puţin de 1% la aproximativ 1,5%. Se presupune că riscul creşte în raport de doză şi de durata tratamentului. La animale, administrarea unui inhibitor al sintezei de prostaglandină a avut drept rezultat creşterea numărului de sarcini pierdute pre- şi postimplant şi a letalităţii embrio-fetale.
În plus, la animalele cărora li s-a administrat un inhibitor al sintezei de prostaglandină în timpul organogenezei a fost raportată creşterea incidenţei diverselor malformaţii, inclusiv cardiovasculare.
Dacă ibuprofenul este utilizat de o femeie care încearcă să rămână gravidă doza trebuie să fie cât mai mică şi durata tratamentului să fie cât mai scurtă posibil. În al treilea trimestru de sarcină, toţi inhibitorii sintezei de prostaglandină pot expune:
- fătul la:
- toxicitate cardiopulmonară (cu închiderea prematură a canalului arterial şi hipertensiune pulmonară);
- disfuncţie renală, care poate evolua până la insuficienţă renală cu oligohidramnios;
- mama şi nou-născutul, la sfârşitul sarcinii la:
- o posibilă prelungire a timpului de sângerare, un efect antiagregant care poate să apară chiar şi la doze foarte mici;
- inhibarea contracţiilor uterine, cu întârzierea sau prelungirea travaliului de către ibuprofen.
Există o posibilă relaţie între apariţia de malformaţii fetale şi expunerea la pseudoefedrină în primul trimestru de sarcină.

Alăptarea:
Administrarea medicamentului la femeile care alăptează este contraindicată deoarece:
- ibuprofenul este excretat în laptele uman, deşi la doze terapeutice în timpul tratamentului de scurtă durată, riscul de afectare a sugarului pare puţin probabil;
- pseudoefedrina se excretă în laptele matern în cantitate mare şi poate determina reacţii adverse cardio-vasculare şi neurologice la sugar.

Fertilitatea:
Utilizarea ibuprofenului poate afecta fertilitatea şi nu este recomandat femeilor care încearcă să rămână gravide. La femeile care au dificultăţi în a rămâne gravide sau care sunt investigate pentru infertilitate, trebuie luată în considerare întreruperea tratamentului cu ibuprofen.  

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Au fost raportate în cazul administrării combinaţiei ibuprofen şi clorhidrat de pseudoefedrină ca reacţii adverse mai puţin frecvente: cefalee, oboseală, somnolenţă, nervozitate, vertij, astenie, palpitaţii şi tulburări de vedere.
Se recomandă evitarea administrării medicamentului PADUDEN Răceală și Gripă în cazul persoanelor ce conduc vehicule sau folosesc utilaje.  

Mod de administrare:
Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Adulţi:    
Doza iniţială recomandată este de 1-2 comprimate filmate. Dacă este necesar tratamentul se va continua cu 1 sau 2 comprimate filmate la 4-6 ore.
Doza maximă recomandată este de 6 comprimate filmate în 24 de ore (1200 mg ibuprofen).

Copii cu vârsta sub 12 ani:
Nu se administrează copiilor sub 12 ani şi greutatea sub 40 kg.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compozitie:
Fiecare comprimat conţine: ibuprofen 200 mg şi clorhidrat de pseudoefedrină 30 mg. 

Prezentare:
10 comprimate filmate

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

 

Link prospect

https://www.anm.ro/_/_PRO/pro_12889_31.12.19.pdf

Ultima actualizare 17.02.2023

Doza de yuga

Doza de yuga: 

Paduden raceala si gripa contine doua substante active - Ibuprofen, care are actiune antiinflamatoare, analgezica si antipiretica (scade febra), clorhidrat de pseudoefedrina, care are actiune decongestionanta pentru caile respiratorii superioare si sinusuri.

SKU 00038-18401411
EAN 5944702207723
Brand Terapia
Livrat de YUGA
Vanzator YUGA
Review-uri de la alti clienti
Scrie un review
Pentru produsul
Paduden Raceala si Gripa 200mg/30mg, 10 comprimate filmate, Terapia
ca

Te-ar putea interesa si

In fiecare casa, pe fiecare masa, aducem natura mai aproape de oameni.

Produse similare

In fiecare casa, pe fiecare masa, aducem natura mai aproape de oameni.