SEMINTE DE DOVLEAC 100G

Ratings:
100% of 100

Vandut de YUGA

Acest produs este temporar indisponibil

Pret

7,99 Lei
Descriere produs

Ingrediente: seminte de dovleac - miez.

Produsul nu provine din culturi modificate genetic.

Valori nutritionale la 100 g produs (valori medii):

Valoare energetica: 2540 kJ/ 613 kcal;

Grasimi: 49 g, din care acizi grasi saturati 0 g;

Glucide: 8.8 g, din care zaharuri 1.9 g;

Fibre: 3.8 g;

Proteine: 32 g;

Sare: 0 g.

Beneficii:

Continutul de  triptofan este una dintre marile calitati ale semintelor de dovleac. Triptofanul este convertit in organismul tau in serotonina si apoi in melatonina. Prezenta serotoninei are rolul de a combate depresia si a spori satarea de bine, iar melatonina te ajuta in combatarea insomniei si obtinerea unui somn linistit si odihnitor. In acest fel organismul isi sporeste capacitatea de regenerarare si toate procesele sale interne functioneaza mai bine.

Beneficiile fierului din semintele de dovleac asupra organismului

Fierul este un alt element extrem de important pentru organismul tau. Datorita continutului de fier, semintele de dovleac te ajuta sa combati anemia, sa iti imbunatatesti circulatia sanguina si sa ai mai multa energie.

Beneficiile pentru prostata ale semintelor de dovleac

Despre legatura care exista intre semintele de dovleac si potenta masculina s-a discutat destul de mult pana in prezent. Beneficiile nu se refera, de fapt, strict la potenta, pentru ca semintele de dovleac nu au calitati afrodisiace, ele insa detin, multumita zincului din compozitie, capacitatea de a proteja barbatii de afectiunile asociate prostatei. Tot la acest scop contribuie si continutul de Omega 6.

Beneficiile pentru sanatatea oaselor ale semintelor de dovleac

Semintele de dovleac crude contin o cantitate importanta de mangan (35 de grame aduc 50% din doza zilnica recomandata de specialisti) cu ajutorul caruia iti mentii oasele puternice si micsorezi considerabil riscul de osteoporoza.

Beneficiile pentru sistemul circulator ale semintelor de dovleac

Magneziul din semintele crude de dovleac ajuta la refacerea muschiului cardiac, deci iti protejeaza inima. In plus, alaturi de acizii grasi nesaturati, magneziul are rolul de a preveni infarctul si afectiunile cardiovasculare la modul general.

Beneficiile asupra ficatului ale consumului de seminte de dovleac

Vorbeam cu putin inainte despre faptul ca, din anumite puncte de vedere, uleiul din seminte de dovleac intrece in calitati chiar si uleiul de masline. Este vorba despre prezenta acidului linolenic, componenta nutritionala in care uleiul de masline este intrecut de 6 ori de catre uleiul din smeinte de dovleac. Acidul linolenic are un rol deosebit de important in metabolismul colesterolului si al altor acizi grasi, dar si in buna functionare a ficatului. O scadere a nivelului de acid linoleic in organism poate sa duca la probleme ale functiei hepatice, care nu isi mai indeplineste corect rolul de filtrare a toxinelor.

Beneficiile semintelor de dovleac asupra sistemului digestiv

Semintele de dovleac contin fibre, care sprijina sistemul digestiv, stimuleaza peristaltismul si reduc constipatia, In medicina naturista atat semintele de dovleac cat si uleiul obtinut din ele se folosesc pentru a combate anumite tipuri de paraziti intestinali.

Semintele de dovleac si Omega 3

Semintele de dovleac (ca si nucile sau alte tipuri de seminte) reprezinta o buna sursa vegetala de Omega 3 (acid alfa linolenic), important pentru vitalitatea intregului organism, circulatia sanguina si inima.

Reducerea colesterolului rau cu ajutorul semintelor de dovleac

Semintele de dovleac (ca si uleiul) au proprietatea de a te ajuta sa iti scazi colesterolul rau. Ele contin fitosteroli, elemente care, daca sunt consumate in mod regulat, scad absorbtia de colesterol din tractul gastrointestinal.

Atentionari si precautii:

In general semintele de dovleac sunt bine tolerate de catre organism, putand si fi consumate chiar si de catre femeile insarcinate (dar cu precautie) si de catre copii care au depasit varsta de un an.

Totusi, se pare ca un consum indelungat de seminte de dovleac poate favoriza aparitia furunculozei si, de asemenea, este posibil sa interactioneze cu medicamentele diuretice.

Mod de administrare:

Semintele de dovleac pot fi folosite in retete raw vegan, se pot pune in salate (intregi sau pisate) sau se pot transforma in ulei de bostan. Sunt destul de bogate in calorii, de aceea trebuie consumate cu prudenta, mai ales daca esti la dieta.

Semintele de dovleac crude sau uscate

Varianta ideala de consum a semintelor de dovleac este forma cruda, fie proaspata fie uscata, intrucat in acest mod poti sa beneficiezi pe deplin de toate proprietatile lor nutritive. Pe piata le vei gasi mai degraba uscate, dar daca locuiesti sau vizitezi o zona in care se cultiva dovleci, poti sa imbini dou lucruri utile: sa pregatesti dovleacul propriu-zis intr-o reteta apetisanta, iar semintele, crude si putin uscate, sa le incluzi intr-o alta reteta. Practic, singurul lucru pe care il vei arunca, va fi coaja.

Mod de prezentare: 100 gr

Doza de yuga

Doza de yuga: Semintele de dovleac sunt bogate in vitamine si minerale, iar de aici deriva un mare numar de beneficii pentru organism. 

SKU 00038-1013526
Brand SanoVita
EAN 6420106181962
Livrat de YUGA
Vanzator YUGA
Review-uri de la alti clienti
Sumar review-uri

100%

5

4

3

2

1
Scor total
1 recenzie
5.00
Scrie un review
Pentru produsul
SEMINTE DE DOVLEAC 100G
ca

Te-ar putea interesa si

In fiecare casa, pe fiecare masa, aducem natura mai aproape de oameni.

Produse similare

In fiecare casa, pe fiecare masa, aducem natura mai aproape de oameni.