Seminte de in, 125g, SanoVita

Ratings:
100% of 100

Vandut de YUGA

Acest produs este temporar indisponibil

Pret

Pret special 2,47 Lei 2,90 Lei
Descriere produs

Ingrediente: seminte de in.

Valori nutritionale la 100 g produs (valori medii):

Valoare energetica: 2168 kJ/ 525 kcal;

Grasimi: 41 g, din care acizi grasi saturati 2.8 g;

Glucide: 10.4 g, din care zaharuri 0.4 g;

Fibre: 26.9 g;

Proteine: 15.2 g;

Sare: 0 g.

Beneficii:

Acest aliment complet ofera organismului:

  • Fibre solubile, dar si nesolubile
  • Proteine cu grad ridicat de digestibilitate si valoare biologica
  • Vitamine, cum ar fi cele din grupa B , vitamina C Si vitamina E
  • Saruri minerale precum fosfor, magneziu, cupru, sodiu, calciu, fier, zinc, potasiu și mangan
  • Omega 3 și Omega 6, ideale pentru sistemul nostru cardiovascular
  • Acid linoleic, stearic, oleic și palmitic
  • Aminoacizi
  • Mucilagii cu efecte benefice asupra tractului digestiv

Semintele de in ajuta la slabit

Este cunoscuta actiunea semintelor de in in lupta impotriva kilogramelor in plus. Toti specialistii recomanda, macar din cand in cand, cate o cura de seminte de in pentru slabit. Acestea nu doar ca reduc senzatia de foame (pentru ca absorb lichidul cu pana la de 6 ori greutatea lor), dar contin substante care ajuta serios la arderea grasimilor. Aportul de seminte de in in alimentatia zilnica imbunatateste capacitatea digestiva si functiile gastrice, iar acest lucru are ca efect, pe termen lung, nu doar reducerea kilogramelor in plus, ci si estomparea inesteticei celulite, cu care se lupta majoritatea femeilor, chiar si cele slabe.
 
Asadar, nu este obligatoriu sa fiti supraponderale ca sa tineti o dieta cu seminte de in, le puteti include in alimentatie la modul general, vor aduce numai beneficii, asa cum se poate vedea in paragraful urmator.

Semintele de in ajuta la scaderea colesterolului si la sanatatea sistemului cardiovascular

O cura cu seminte de in:

  • contribuie seminficativ la subtierea sangelui
  • ajuta la prevenirea acumularii de placi in artere
  • protejeaza vasele de sange, datorita continutului de acizi grasi Omega 3
  • scade tensiunea arteriala
  • reducere valoarea trigliceridelor
  • micsoreaza raspunsul inflamator al organismului
  • reprezinta o posibila protectie contra atacului cerebral

Semintele de in ajuta la reducerea constipatiei

Semintele de in sunt bogate in fibre, astfel incat favorizeaza absorbtia nutrientilor si reduc constipatia.

Iata o metoda concreta de folosire in acest sens:  se lasa o lingura de seminte de in intr-un pahar cu apa, se acopera si se lasa peste noapte. Dimineata, se strecoara si lichidul se bea pe stomacul gol.
Tot datorita continutului de fibre sunt recomandate in sindromul colonului iritabil.

Semintele de in lupta impotriva cancerului

Un subiect cu implicatii mult mai adanci decat cel legat de slabire cu seminte de in este cancerul. In multe dintre localizarile acestei maladii, semintele de in nu sunt recoamandate, dar se pare ca dau rezultate in special in cazul cancerului de san. Exista un studiu din anul 2005, publicat in revista Studii clinice asupra cancerului, care arata ca, dupa consumul semintelor de in timp de 32 de zile, se observa o clara scadere a indicilor tumorali la pacientii participanti.

Studii similare, cu rezultate bune, s-au mai inregistrat si in cazurile de cancer de colon sau cancer de prostata.

Semintele de in pot reduce simptomele menopauzei

Enterolactona produsa de lignanii semintelor de in favorizeaza productia de estrogen si pot reduce simptomele menopauzei. Exista si aici un studiu realizat de Clinica Mayo, in care se evidentiaza faptul ca femeile aflate la menopauza, care au mancat zilnic in jur de 40 de grame de seminte de in, timp de 6 saptamani, au constatat ca episoadele de bufeuri si  intensitatea acestora au scazut cu peste 50%

Mod de administrare:

Semintele de in se pot consuma in ambele feluri: atat macinate, cat si intregi, dar, in ultimul caz, numai in anumite situatii. Important este insa sa fie cumparate intregi, nu gata pisate, pentru ca partea interioara a lor isi pierde proprietatile destul de repede atunci cand este expusa la lumina. Ganditi-va cat au stat pe raftul magazinelor pungile cu seminte de macinate inainte sa ajunga in camara voastra! iar macinatul nu este dificil, se poate face acasa cu ajutorul unei simple rasnite de cafea.

Seminte de in intregi

In opinia nutritionistilor, semintele de in nu ar trebui consumate intregi decat daca sunt inmuiate in prealabil in apa, intrucat corpul nostru nu le poate descompune, asadar le elimina intregi si, astfel, multe dintre beneficiile lor se pierd in mod inutil. Daca le muiati insa in lichid, nu uitati sa adaugati suficient, intrucat semintele de in absorb pana la de 6 ori greutatea lor.

Tot intregi, pot fi folosite ca laxativ in constipatie, dupa modul de preparare descris anterior, la capitolul Beneficii ale consumului de seminte de in.

Seminte de in macinate

Pentru a profita din plin de proprietatile semintelor de in, acestea trebuie macinate doar cu putin timp inainte de folosire, pentru a evita oxidarea grasimilor la contactul cu aerul si, din nou, pierderea unei serii de beneficii. Avantajul este, in acest caz, ca vor fi mai usor de digerat si va veti bucura de toate calitatile acestor minunate seminte.

Atentionari si precautii:

Nu exista anumite contraindicatii a semintelor de in in cazul in care sunt folosite de adulti, cu o singura conditie: consumul sa se faca in limitele dozelor recomandate si in situatia unei sanatati bune.

In cazul copiilor se recomanda o discutie cu medicul pediatru inainte de consumul lor, datorita efectului laxativ pe care il au semintele de in. In cazul femeilor femeilor insarcinate si mamelor care alapteaza, situatia sta in felul urmator: pe de o parte unii afirma ca ar opri fatul in evolutie, altii sustin ca, dimpotriva, ar ajuta la dezvoltarea creierului. Lipsa studiilor in domeniu a dus la aceste doua rezultate cu totul contrare, asa incat cel mai sigur pentru siguranta mamei si a copilului este evitarea consumului sau folosirea strict dupa sfatul medicului.

In cazul administrarii dozate recomandate, efectele adverse sunt rare. Iata cateva dintre aceste posibile efecte:

  • Mai ales la inceputul consumului de seminte de in, pana cand corpul se obisnuieste, poate aparea fenomenul de fermentare, balonare si flatulenta
  • S-au constatat cazuri izolate de reactii alergice. Mai ales in mediul poluat in care traim, sunt extrem de multi compusi care par a dauna organismului uman (devenit din ce in ce mai sensibil), aceiasi care acum 20 de ani nu ne faceau nici un rau.
  • Din cauza continutul de fitoestrogeni care actionează în mod similar cu estrogenul, consumul de seminte de in este contraindicat in cazul dezechilibrelor hormonale de orice tip, de asemenea in cazul femeilor care sufera de fibrom, endometrioza sau ovare polichistice.
  • In cazul diabeticilor, se recomanda precautia in administrare, intrucat semintele de in au efect de reducere al glicemiei

Interactiuni ale semintelor de in cu anumite medicamente

Semintele de in pot interfera cu anumite medicamente, caz in care este posibil sa apara reactii adverse. Iata cateva dintre cazuri:

Medicamente administrate pe cale orala - Semintele de in au, asa cum am discutat deja, efecte laxative, ceea ce afecteaza atat gradul de absorbtie al altor medicamente, cat si eficacitatea acestora. Putem evita interactiunea nedorita consumand doza de seminte cu 1-2 ore inainte de medicamentele administrate pe cale orala.

Medicamente antidiabetice - Semintele de in scad nivelul zaharului din sange, exact ca si medicamentele antidiabetice, se aceea cumularea celor doua poate duce la o scadere prea mare a glicemiei. Atentie, asadar, la folosirea piluleor care contin glimepirid, gliburid, insulina, pioglitazon, rosiglitazona, clorpropamid, glipizid, tolbutamid.

Medicamente  anticoagulante/antitrombocite) -  ca si in cazul antidiabeticelor,  vorbim despre un cumul de efecte. Medicamentele anticoagulante (gen aspirina, clopidogrel, diclofenac, ibuprofen, naproxen, dalteparina, enoxaparina, heparina, warfarina), ca si semintele de in, incetinesc procesul de coagulare al sangelui, deci recoamndam evitarea administrarii concomitente, existand riscul de hemoragii sau aparitiei de vanatai.

Estrogeni (anticonceptionale si terapii hormonale) - Specialistii sunt rezervati in privinta adminitrarii concomitente a celor doua, din cauza continutul de fitoestrogeni din semintele de in, care actionează în mod similar cu estrogenul.

Antibiotice - In acest caz efectul este invers. Nu semintele de in altereaza efectul antibiotioticelor, ci antibioticele contracateza efectul semintelor de in, intrucat aceste medicamente distrug, la nivelul intestinului, bacteriile responsabile cu descompunerea substantelor continute in semintele de in. Practic, cele doua se pot administra concomitent, dar nu va asteptati la rezultate notabile.

Mod de prezentare:125 gr

 

Doza de yuga

Doza de yuga: Reprezintă o sursă vegetală foarte importantă de acizi graşi Omega-3, importanți în combaterea inflamațiilor.

SKU 00038-1013533
Brand SanoVita
EAN 6420106444463
Livrat de YUGA
Vanzator YUGA
Review-uri de la alti clienti
Sumar review-uri

100%

5

4

3

2

1
Scor total
1 recenzie
5.00
Scrie un review
Pentru produsul
Seminte de in, 125g, SanoVita
ca

Te-ar putea interesa si

In fiecare casa, pe fiecare masa, aducem natura mai aproape de oameni.

Produse similare

In fiecare casa, pe fiecare masa, aducem natura mai aproape de oameni.