Hurghada: Antidot pentru dor de vacanță

Anul 2020 ne-a dat toate planurile peste cap, iar mulți dintre noi ne-am anulat vacanța, însă 2021 este momentul prielnic să recuperăm doza pierdută de vitamina D, bronzul uniform și pofta de viață. Dacă te-ai săturat să te simți prizonier în propria locuință, află că antidotul perfect pentru dorul de vacanță este Hurghada, pentru că îmbină cam tot ce ți-ai putea dori de la o vacanță: plajă, soare, istorie, cultură și experiențe deosebite.

Sunt sute de motive pentru care să alegi această destinație, însă unul care se aplică acum în mod deosebit îl constituie prețul, care este cu mult mai avantajos decât în mod obișnuit, fiind o ocazie unică.Ne-am gândit că o trecere în revistă a celor mai îndrăgite atracții și activități te va ajuta să nu ratezi nimic în această vacanță. Ți-am pregătit și câteva recomandări pentru cazare, unde nimic nu îți va lipsi, fie că te afli în luna de miere sau călătorești cu cei mici. Pregătește-te cum se cuvine: pe Yuga vei găsi costume de baie, echipamente pentru snorkelling, dar și cele mai bune creme și loțiuni de protecție solară, testate dermatologic.

Vizitează Platoul Giza

Dacă este prima dată când vizitezi Egiptul, nu trebuie să ratezi Piramidele, Sfinxul și Muzeul de Istorie din Tahir Square, ce găzduiește cea mai mare colecție de artefacte din Egiptul Antic, de la Vechiul Regat și până la perioada Romană. Unele dintre statuile masive din piatră ce se găsesc aici au început să se “scufunde” în podea. Nu degeaba muzeul poartă în mod ironic titlul de “Ultima mare excavare a Egiptului.” Aceste monumente emblematice sunt învăluite într-o aură de mister. Vei afla o mulțime de lucruri fascinante despre cum au fost construite piramidele, despre istoria și mitologia Egiptului Antic, dar vei putea arunca o privire și în viața de zi cu zi a egiptenilor antici. Merită să faci o excursie ghidată. Foarte important însă este să te protejezi de soare: recomandăm crema cu factor ridicat de protecție solară și hidratare corespunzătoare, nu uita că ești în deșert, iar cu soarele puternic nu e de glumit!

Snorkelling pe Insula Giftun

Hurghada este cea mai faimoasa destinatie pentru iubitorii de deep diving. O croazieră pe insula Giftun este alegerea perfectă pentru a petrece o zi din vacanța ta. Poți face plajă, dar și windsurfing, snorkelling sau scufundări. Locația este minunată, mai ales pentru scufundătorii mai experimentați, apele din jur fiind pline de corali, țestoase, stele de mare și chiar delfini. Însă unele dintre acestea pot fi văzute și mai aproape de mal. Insula este faimoasă pentru plajele sale protejate. Nu uita să pui în bagaj echipamentele pentru snorkelling. Pe coastă vei găsi numeroase centre care oferă cursuri de scufundări cu antrenori profesioniști. Trebuie să mai știi și că, în funcție de locația aleasă pentru scufundări, ai ocazia de a vedea epave ale unor vase ce s-au scufundat cu zeci de ani în urmă. 

Excursie safari printre dunele de nisip

Fie că alegi cămila, ATV-ul sau un Jeep ca mijloc de transport, o astfel de excursie este un must pentru o experiență completă. Vizitează satele beduinilor și descoperă modul lor de viață, vezi cum se țes covoarele, eșarfele și trăistuțele tradiționale, află despre obiceiurile locului, iar la final alege un suvenir deosebit de luat acasă.

Shopping autentic in Ad-Dahar

Trăiește o experiența autentică în Hurghada, alocă-ți câteva ore pentru a vizita Sauk, piața locală din centrul vechi Ad-Dahar. Este locul în care vei purta conversații cu localnicii, vei găsi cele mai bune restaurante cu preparate locale tradiționale și vei putea cumpăra produse autentice cum ar fi condimente, dulciuri, haine și covoare tradiționale. Îți recomandăm să te oprești și la un local cu street food, precis nu te va dezamagi. Nici nu vei realiza când a zburat timpul.

Excursie pe Nil

O excursie cu barca pe Nil este cea mai bună cale de a cunoaște aceste meleaguri și de a vizita templele antice. Admiră apusul savurând o băutură rece. Aceste croaziere merg în general de la Aswan la Luxor și ajung uneori până la Abydos, făcând pe drum popasuri la Kom, Umbu, Esna și Edfu. Unele vase fac popas și la Lacul Nasser, unde trebuie să vizitezi Templul Nubia și Abu Simbel. La unele dintre aceste temple se poate ajunge numai cu barca, așa că singura ta șansă de a le privi mai de aproape este sa alegi o croazieră pe Nil. 

Muzeul de Biologie Marină din Hurghada

Dacă te fascinează lumea subacvatică dar nu știi să înoți, vizitează Muzeul de Bilogie Marină din Hurghada. Aici găsești și un acvariu cu viețuitoare marine –  de care cei mici vor fi cu siguranță încântați – și vei afla mai multe despre “locuitorii” din ocean. 

Câteva dintre preparatele gastronomice specifice locului, pe care nu trebuie să le ratezi:

• Fuul mesdames este preparatul național al Egiptului, o tocăniță cu fasole fava, ce se servește cu ou, carne, iaurt și brânză. 

• Hummus. În Egipt, acest preparat arhicunoscut se servește cu bucăți delicioase de carne de miel

• Kushari este echivalentul street food-ului egiptean, un amestec de paste, linte și orez, aromat cu ceapă prăjită și mult sos de tomate.

• Tahinah este un sos delicios, pregătit cu pastă de susan și lămâie, ce se servește cu mai multe preparate din bucătăria Egipteană. 

Iată și câteva dintre cele mai bune hoteluri din zonă:

Hotel Three Corners Sunny Beach Resort

Un hotel complex, cu o arhitectură impunătoare, aflat pe malul Mării Roșii, la numai câțiva metri de propria plajă privată, unde vei beneficia de șezlong și umbrelă gratuite. Hotelul dispune și de o curte largă cu două piscine, unde tu te vei relaxa iar cei mici se vor juca în voie. De activități și divertisment nu vei duce lipsă, hotelul oferind programe de animație, muzică live, facilități pentru aerobic, darts, tenis de masă, sală de fitness, centru SPA, yoga și masaj. Tot aici poți închiria biciclete, rezerva plimbari pe cămilă, face surfing, echitație, golf sau scufundări. Cele trei restaurante din incinta hotelului te așteaptă cu seri tematice cu preparate diverse.

Caută aici oferta care ți se potrivește pe site-ul Christian Tour!

Hotel King Tut Resort

Ideal pentru cupluri, hotelul dispune de un restaurant care oferă mese romantice cu vedere panoramică la Marea Roșie. Vei avea acces și la o plajă privată sau piscină în aer liber. Pentru relaxare există un centru SPA și wellness cu saună și cadă cu hidromasaj. Dacă vii cu cei mici, și pentru ei există facilități speciale: hotelul este îndrăgit pentru că are propriul aquapark și un teren de joacă, dar și pentru clubul dedicat copiilor. Ca activități de timp liber, poți alege snorkelling, windsurfing sau scufundări.

Poți rezerva o vacanță în Hurghada chiar acum. Vezi ofertele aici!

Hotel Long Beach

Long Beach este renumit pentru arhitectura peisagistică a grădinilor extinse, cu piscine de tip lagună și camerele cu vedere la grădină sau la Marea Roșie. În ce privește activitățile recreative, se organizează excursii safari în deșert, snorkelling, scuba diving, windsurfing sau schi nautic. Pentru copii există un teren de joacă amenajat, unde își pot consuma energia în voie, în timp ce tu te poți relaxa la centrul SPA cu un masaj sau tratamente corporale. Plaja privată este situată la câțiva pași de hotel, fiind amenajată cu șezlonguri și umbrele.

Hai cu noi în vacanță! Bucură-te de soare și plajă cu oferta de la Christian Tour. Rezervă acum!

Atenție, vacanțele nu sunt un moft! Ele reprezintă o nevoie esențială ca oricare alta, ca hrana de zi cu zi, care ne menține sănătoși, ne reîncarcă bateriile și ne redă pofta de viață, ne ajută să gândim pozitiv, să fim creativi, energici și eficienți. Studiile arată că lipsa vacanței ne face să fim mai morocănoși și duce deseori la sindromul de burnout, stări de anxietate, insomnie sau chiar depresie. Așadar, pentru a păstra un echilibru psihic și emoțional în limitele normalului, nu neglija dreptul tău la vacanță. Meriți tot ce e mai bun!

Leave a comment

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.