Detoxifierea organismului, susținută de ceaiuri și tincturi

Practicată în culturile din întreaga lume – inclusiv în medicina ayurvedică și chineză – detoxifierea înseamnă odihnirea, curățarea și hrănirea corpului din interior spre exterior. Eliminând toxinele și apoi hrănind corpul cu substanțe nutritive sănătoase, detoxifierea te poate ajuta să te protejezi de boli și să-ți menții sănătatea.

Practic, detoxifierea înseamnă curățarea sângelui prin eliminarea impurităților din sângele din ficat, acolo unde toxinele sunt procesate. Organismul elimină toxine și prin alte organe, prin rinichi, intestine, plămâni, sistem limfatic și piele. Însă dacă toate aceste organe sunt compromise într-un fel sau altul, impuritățile nu mai sunt filtrate corespunzător și organismul este afectat în mod negativ. Și transmite semnale clare că acumularea de toxine a atins un nivel la care ar trebui să fie luate unele măsuri. Aceste semne includ starea de oboseală inexplicabilă, tranzit intestinal lent, manifestarea unor alergii, iritații la nivelul pielii, ochi umflați sau pungi sub ochi, balonare, confuzie mentală și probleme menstruale, în cazul femeilor.

În vremurile pe care le trăim, într-un mediu încărcat de toxine mai mult ca oricând, detoxifierea este esențială. Măcar o dată pe an. Și pentru ca rezultatele să fie unele remarcabile, ar trebui făcută ireproșabil, chiar dacă poate părea complicat. Până la urmă este vorba despre schimbarea unor obiceiuri, iar asta niciodată nu este o treabă simplă. Așadar, odată începută detoxifierea, va trebui să renunți la țigări, cafea, alcool, zahăr rafinat și grăsimi saturate. Toate acestea acționează în organism ca toxine, și vor fi piedici în calea procesului de curățire pe care tocmai îl inițiezi.

Un alt obstacol îl constituie stresul, care va determină corpul să elibereze hormoni de stres. Este adevărat că eliberarea de adrenalină te poate ajuta în unele situații (de exemplu să câștigi o competiție sau să respecți termenul limită al unui proiect urgent), dar în cantități mari și ea creează toxine care dăunează enzimelor de detoxifiere din ficat. Așadar, în procesul de detoxifiere este important să se aibă în vedere și ameliorarea stresului, pentru ca rezultatul să fie cel dorit. Meditația și exercițiile yoga (pentru care vei avea nevoie de o saltea specială) sunt modalități simple dar eficiente prin care oricine se poate elibera de stres.

Pentru detoxifiere există felurile programe și rețete, în funcție de nevoile și obiectivele fiecărei persoane. Cele mai multe astfel de programe se întind pe o perioadă de șapte zile, pentru că sângele are nevoie de timp pentru a se curăța. Unele dintre ele promovează consumul exclusiv de lichide în primele două zile, în următoarele cinci fiind permis consumul exclusiv de fructe și legume proaspete. O modalitate eficientă de curățare a organismului de toxine este și prin consumul preponderent de lichide pe parcursul celor șapte zile, respectiv apă și sucuri de fructe și legume.

Ceaiurile sunt și ele recomandate ca lichid în perioada de detoxifiere, însă, desigur, neîndulcite. Un ceai de detoxifiere care conține, de exemplu, păpădie, mesteacăn, soc, brusture, ienupăr și urzică, este ideal pentru a susține mecanismele naturale de purificare ale organismului. Fiecare plantă din compoziția ceaiului are rolul său bine definit, de la favorizarea digestiei la menținerea concentrației normale de glucoză în sânge, purificarea sângelui și eliminarea excesului de greutate.

Frunzele de păpădie sunt bogate în fructoză, insulină, acizi fenolici, steroli, potasiu și flavoniode, planta susținând sănătatea sistemului digesiv și hepatobiliar, contribuind la o diureză eficientă și ajutând la eliminarea produșilor toxici din organism. Urzica conține substanțe proteice, glucidice, ulei volatil, steroli, acid formic, acid acetic, vitaminele A, B2, C și K, săruri minerale. Stimulează activitatea rinichilor, mărind diureza și sprijină funcția de detoxifiere a organismului, prin favorizarea diurezei. Frunzele de mesteacăn, bogate în acizi fenolici, tanini, vitamina C și metil salicilat, au de asemenea acțiune diuretică și ajută inclusiv la tratarea infecțiilor minore ale tractului urinar.

În cure de câte 2-3 luni, tinctura de detoxifiere și purificare favorizează eliminarea produșilor de dezasimilație, fiind depurativă, diuretică, antiseptică, remineralizantă și dezinfectantă. Formula conține frunze de anghinare, coada-calului, coada-șoricelului, flori de soc, trei-frați-pătați, urzică și ienupăr.

Extractul gliceric pentru detoxifiere este de ajutor în perioadele în care se urmărește o curățare a organismului, în acest scop contribuind principiile active din fructele de armurariu, merișor și anason, frunzele de ceai verde, florile de mușețel și soc, iarba de echinacea și planta trei-frați-pătați, toate recunoscute în literatura de specialitate pentru capacitatea de stimulare a eliminării toxinelor și de asigurare a funcționării normale a sistemului digestiv.

Avantajele extractelor glicerice, deși sunt foarte mari, sunt prea puțin cunoscute, motiv pentru care este bine să fie reamintite. Așadar, glicerina…

  • … păstrează stabilitatea extractului, menținând activă starea de sinergie inițială, ceea ce face necesară o cantitate mai mică de compuși activi pentru efecte similare;
  • … ajută la eliminarea toxinelor din organism, și în special din ficat;
  • … inițiază un răspuns imediat de salivație, aducând enzime esențiale ce favorizează punerea în funcțiune a absorbției;
  • … nu este corozivă, nu afectează mineralele sau componentele minerale legate predispuse la reacții de oxido-reducere;
  • … nu este numai un ingredient mineral, fiind listată, de asemenea, ca substanță nutritivă cu efecte ușor laxative;
  • … este procesată foarte lent, folosind căile enzimatice;
  • … este compatibilă cu utilizarea de către copiii care au subdezvoltate sistemele enzimatice;
  • … are un gust dulce, care face mai plăcute (palatabile) componentele din plantele amare sau astringente.

Favorizeza digestia (Mesteacan, Brusture) si sustine mecanismele naturale de purificare ale organismului (Brusture, Urzica, Papadie, Soc, Mesteacan).Favorizeaza purificarea sangelui (Brusture, Urzica, Papadie, Soc), elimina excesul de greutate si ajuta la mentinerea greutatii corporale normale (Mesteacan, Soc, Ienupar) si ajuta la mentinerea concentratiei normale de glucoza in sange (Brusture).

 

CARE PROGRAM DE DETOX ESTE BUN PENTRU TINE?

Există multe programe de detoxifiere și rețete de detoxifiere, în funcție de nevoile individuale. Multe programe respectă un program de șapte zile, deoarece, așa cum explică Bennett, „este nevoie de timp pentru a curăța sângele”. Programul său implică postul de lichide timp de două zile, urmat de o dietă detoxifiată planificată cu grijă de cinci zile pentru a permite sistemului digestiv să se odihnească. Page recomandă un suc de trei până la șapte zile (consumând doar sucuri proaspete de fructe și legume și apă) ca o modalitate eficientă de a elibera toxinele.

Iată cele cinci diete preferate de detoxifiere:

Detoxifiere simplă de fructe și legume

Smoothie Cleanse

Juice Cleanse

Sugar Detox

Detoxifiere hipoalergenică

TOP 10 SFATURI DE DETOXARE A CORPULUI

După un program de detoxifiere, vă puteți curăța corpul zilnic cu aceste suplimente alimentare și practici de viață:

Consumați multe fibre, inclusiv orez brun și fructe și legume proaspete cultivate organic. Sfecla, ridichile, anghinarea, varza, broccoli, spirulina, chlorella și algele sunt alimente detoxifiante excelente.

Curățați și protejați ficatul luând ierburi precum rădăcina de păpădie, brusture și ciulin de lapte și beți ceai verde.

Luați vitamina C, care ajută organismul să producă glutation, un compus hepatic care alungă toxinele.

Bea cel puțin două litri de apă pe zi, ușor aducând 32 oz. Sticlă de apă cu gură largă din oțel inoxidabil cu tine oriunde te duci!

Respirați adânc pentru a permite oxigenului să circule mai complet prin sistemul dumneavoastră.

Transformă stresul accentuând emoțiile pozitive.

Practicați hidroterapia făcând un duș foarte fierbinte timp de cinci minute, permițând apei să curgă pe spate. Urmează cu apă rece timp de 30 de secunde. Faceți acest lucru de trei ori, apoi intrați în pat timp de 30 de minute.

Transpiră într-o saună, astfel încât corpul tău să poată elimina deșeurile prin transpirație.

Spălați-vă pielea sau încercați detoxifierea spa-urilor / băilor de picioare pentru a elimina toxinele prin pori. Periile speciale sunt disponibile la magazinele de produse naturale.

Care este cel mai important mod de detoxifiere? „Exercițiu”, spune Bennett. „Yoga sau jump-cording-ul sunt bune. O oră în fiecare zi.” Încercați, de asemenea, Qigong, un sistem de exerciții bazat pe arte marțiale care include exerciții special pentru detoxifiere sau curățare, precum și multe alte exerciții cu beneficii specifice pentru sănătate.

Consultați-vă medicul înainte de a utiliza orice tratament de sănătate, inclusiv suplimente pe bază de plante și remedii naturale și spuneți medicului dumneavoastră dacă aveți o afecțiune gravă sau luați medicamente. Informațiile prezentate aici au doar scop educativ și nu sunt în niciun caz destinate să înlocuiască consilierea medicală.

Leave a comment

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.