Câteva idei și locuri faine de evadat în weekend cu cei dragi

După o perioadă în care izolarea a devenit o sintagmă atât de prezentă în viețile noastre, una în care chiar și o ieșire până la magazin ni s-a părut uneori o adevărată aventură, a sosit momentul să ne recâștigăm dreptul la libertate.

Mini vacanțele de weekend sunt la îndemână și ne dau prilejul să ne reconectăm cu natura, cu noi înșine, să le oferim celor mici bucuria de a respira aer curat, în voie, fără măști, de a ne scutura de “izolare” și de a  “trata” dorul de ducă. Iată, așadar, câteva idei de a fugi în weekend, pentru a ne bucura din nou și în siguranță de natură și de un altfel de timp petrecut împreună cu cei dragi. 

Te-ai gândit vreodată ce este de fapt o mini vacanță? Cum este alcătuită și care sunt ingredientele de care are nevoie pentru a fi demnă de acest titlu? O schimbare de peisaj, relaxare, să fii mai aproape de natură, să respiri aerul de munte, să te simți eliberat de grijile cotidiene, să te bucuri de soare sau de bucatele tradiționale românești preparate cu dibăcie.

 Uneori o escapadă de weekend alături de familie este ideală pentru a ne recăpăta entuziasmul și a ne reîncărca bateriile. Iar dacă nu ai răbdare să mai petreci nici măcar o oră în fața computerului făcând research și rezervări, nici nu este nevoie. Am făcut-o noi în locul tău! Îți prezentăm mai jos câteva locuri ideale, liniștite și pline de activități distractive sau relaxante, sigure chiar și pe timp de pandemie. Iar rezervarea este la un click distanță. Așadar, adună-ți familia, fă plinul mașinii și pornește la drum. Nu uita să împachetezi și câteva gustări sanătoase de la Yummy Yuga pentru drum, muzica veselă și jocuri de masă.

Schimba peisajul la Hotel Korona din Sighisoara

O schimbare de peisaj îți schimbă și perspectiva asupra vieții, făcând problemele de zi cu zi să pară minuscule, ajută gândirea creativă, te ajută să scapi de inhibițiile sociale și să abordezi lumea cu inima deschisă. Daca vrei să uiți de blocurile gri, îți recomandăm acest oraș cu o arhitectură deosebită.

Sighișoara este un loc ideal pentru a petrece câteva zile cu familia sau prietenii. Orașul este splendid și se bucură de acel farmec Transilvănean de poveste. Hotelul Korona este situat la poalele faimoasei Cetăți Sighișoara, și foarte aproape de toate punctele de interes din oraș, așa că îți va fi foarte ușor să le vizitezi la pas. Este dotat cu o curte largă, frumos amenajată și întreținută, unde cei mici pot alerga în voie, în timp ce tu te poți bucura de o cafea și o carte bună la piscină. Iar masa o poți servi la restaurantul din hotel, astfel că nici nu mai trebuie să te deplasezi pentru asta. 

Cetatea medievală a Sighișoarei este listat în Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO. Te poți caza chiar în cetate, vezi oferta!

Mișcare pentru eliberare la Hanul Șimon din Bran

Stresul îndelungat ne poate afecta si fizic, însă mișcarea alungă anxietatea și depresia. Poate ai observat și tu că, parcurgând un traseu de munte, mintea începe să fie mai prezentă în corp și mai puțin focusată la griji, procesul de ruminație ia sfârșit, pulsul se stabilizează și ieși de pe pilot automat. Brusc, viața își recapătă înțelesul.

Pentru drumeții în natură și prin locuri istorice faimoase, alege Branul. Hanul Șimon este înconjurat de plaiuri mioritice, așa că te vei bucura de un peisaj ca în basmele cu Verde Împărat și vei inspira aerul curat de munte. Castelul Bran este la numai 3 minute de mers cu mașina, iar zona oferă multe alte posibilități de drumeție în natură. În Bran, cât și la cazare, vei găsi o sumedenie de bucate tradiționale gustoase de-ți lasă gura apă, așa că vei mânca bine și sănătos, ca la mama acasă. Iar dacă găsești un moment de răgaz, poți petrece timpul în curtea hanului, la un grătar și un board game. La cerere, se pot organiza și excursii ghidate în munții din jur, degustări de vinuri și branzeturi alese. (Asigură-te că ai pus în bagaj echipamentul pentru drumeții). Iar dacă de aici vrei sa vizitezi si Cetatea Râșnov, aceasta se află la numai 23 de minute de mers cu mașina. Seara, nu uita sa privești Calea Lactee, mult mai vizibilă aici decât în marile orașe. Cei mici cu siguranță vor fi entuziasmați de experiență, mai ales după atâta școală online. Zona este liniștită, asa ca dupa o zi plină te vei odihni în voie, fără zgomotul caracteristic Bucureștiului. 

Descoperă un loc superb, în mijlocul munților, cu multă stare de yuga în zona Bran! Caută o cazare pe gustul tău aici!

Hotel Piatra Craiului – Complex Cheile Grădiștei Fundata 

După un an de stat în casă, apar inevitabil și tensiunile, parcă spațiul devine pe zi ce trece tot mai îngust și sufocant, iar pe fereastră nu vezi decât blocul de vizavi, gri și plictisitor. Ai nevoie de mișcare și aer curat de munte, care să te scoată din amorțeală. Vei scăpa de caloriile acumulate și vei elibera endorfine, dublu câștig.

Bucură-te de panoramele deosebite ale Munților Bucegi și Piatra Craiului în acest colț de paradis. Complexul Cheile Grădiștei este situat într-o zonă liniștită, înconjurată de natură, astfel că oferă intimitate pentru ca tu să te bucuri în voie de timpul petrecut în familie. Te poți relaxa pe terasă cu un pahar de vin sau o cafea și poți lua masa la restaurantul complexului. În zonă există numeroase trasee montane, așa că pregătește-ți echipamentul de drumeție și fă-te frate cu natura. Ce mod mai bun de a te încărca pozitiv? Iar cei mici vor fi foarte încântați de experientă. Mai că nu-ți vine să crezi ca aceste locuri minunate se află la numai 188 km de București.

Cauti cazare pentru un weekend la munte? Vezi oferta noastră aici!

Relaxare totală la Hotel Complex Turistic Max Internațional Râșnov

Cu siguranță oboseala fizică și psihică te-au dat peste cap. Deși lucrezi de acasă, sedentarismul își spune cuvântul și cu cât ești mai sedentar, cu atât te simți mai obosit la cel mai mic efort. Dar dacă ți-am spune că poți îmbina drumețiile relaxante în natură cu tratamentele relaxante la SPA? Vei simți că ai întinerit cu câțiva ani, în numai 3 zile.

Râșnovul oferă vacanța completă. Hotel Complex Turistic Max este situat într-o zonă liniștită și este gândit pentru familii, spațios și situat foarte aproape de toate obiectivele care te-ar putea interesa. Principalele atracții din apropiere sunt aflate la numai 10 minute de mers cu mașina, așa că le poți vizita cu ușurință oricând dorești. Printre acestea se numără vestita Cetate Râșnov, Peștera Valea Cascadei și Dino Park, locul pe care cei mici cu siguranță îl vor îndrăgi. Apoi, la numai 23 de minute de mers cu mașina, te așteaptă Rezervația de Urși de la Zărnești sau Telegondola Postăvaru din Poiana Brașov. Zona este frumoasă și potrivită pentru drumeții în natură. Iar dacă te întrebi ce altceva mai poți face la hotel, află că acesta are în dotare o sală de fitness și un centru SPA care include saună, masaj, solar și jacuzzi.

O evadare cu cei dragi la Râsnov e sănătate curată. Puteți alege o cazare aici!

Scapă de plictiseală la Hotel Carpathia din Sinaia

Plictiseala și izolarea pe termen lung duc inevitabil “efectul de cabina”. Daca te-ai săturat să vezi viața doar în filmele de pe Netflix, poate e timpul să acționezi. Fă o schimbare, găsește activități inedite.

Sinaia este o destinatie în care nu ai timp să te plictisești, fie că vrei sa cutreieri stațiunea, sau doar să te relaxezi, Hotelul Carpathia, cel mai luxos complex hotelier de pe Valea Prahovei, este dotat cu piscină interioară, centru SPA și wellness, baie termală și servicii de masaj.Telecabina Sinaia este situată la numai 450 m de hotel, îți recomandăm să vizitezi Castelele Peleș și Pelișor, aflate la numai 2,7 km, Mănăstirea Sinaia aflată la 1,3 km, sau Castelul Stirbey situat la 350 m. Dacă te încântă ideea unei drumeții, pune-ți echipamentul în bagaj și fă o plimbare prin Parcul Natural Bucegi. De o aventură mai extremă poți avea parte la Adventure Park, iar acesta se află la numai 50 de minute de mers cu mașina. Aici poți face cam orice, de la trasee prin copaci, plimbări cu tiroliana, până la meciuri de paintball cu prietenii, jeep-safari sau chiar competiții de treasure hunt.

Un weekend la Sinaia este la îndemâna oricui. Vezi ofertele aici!

Terapie prin natură la Green Village Resort din Delta Dunării 

Natura, cu cât este mai sălbatică, ne aduce în legătură cu spiritul acela primordial de pace lăuntrică, senzația aceea de a fi una cu universul, despre care vorbesc buddhiștii sau yoginii. Este un adevăr absolut ce nu poate fi explicat rațional, însă vei înțelege cu adevărat acest sentiment odata ce vei părăsi “regatul de asfalt” și vei ajunge în Deltă.

Îți propunem o mini vacanță de neuitat în bine-cunoscutul paradis al Deltei Dunării. Înconjoară-te de natură pentru câteva zile, uită de toate și fii zen. O minte sănătoasă într-un corp sănătos. Savurează specialități tradiționale locale, pregătite după rețete cu adevărat sănătoase, atât pentru trup, cât și pentru suflet. La Green Village Resort vei găsi toate acestea, fără a compromite confortul. Vacanța va începe în Murighiol, de unde se oferă transfer până la resort, acesta fiind aflat în Sfântu Gheorghe. Admiră natura sălbatică, pornește într-o plimbare cu barca pe canalele Deltei, sau relaxează-te la o partidă de pescuit, savurând o bere rece. După numai câteva zile, nu vei mai dori sa te întorci.

Unul dintre cele mai frumoae locuri din lume, Delta te asteaptă. Vezi ofertele!

Leave a comment

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.