Cadourile ideale pentru un nou născut

Venirea pe lume a unui copil este o bucurie fără margini. Și un prilej de cheltuieli, desigur. Orice proaspătă mămică va confirma acest lucru. Lista celor necesare la început de drum este lungă, lungă, iar dacă faci socoteală, totalul de sub linie devine amețitor.

Din momentul în care părinții bebelușului dau „undă-verde” vizitelor celor care vor să îi ureze „Bun venit!” pe nou-născutului (în primele săptămâni este bine să fie limitate, spre binele celui mic și nu numai), încep să apară și darurile, făcute, desigur, cu drag. Doar că, uneori, multe pot fi inutile (cel puțin pentru etapa în care se află juniorul) sau să fie „dubluri” ale celor pe care deja le are. Considerăm că modul în care se procedează în alte țări (civilizate ori mai civilizate…) în privința darurilor făcute tinerilor căsătoriți, este o rețetă de succes și în cazul darurilor pentru bebeluși. „A deschide o listă de daruri”, concepută de părinți, care știu cel mai bine de ce lucruri anume au nevoie, este ceva cât se poate de corect și de util. Și nu e cazul să reprezinte un motiv de jenă pentru nimeni. Știi cum se spune: „Mai bine zi-mi ce-ți trebuie, că oricum voi cumpăra ceva și e de preferat să fie un lucru folositor”. Desigur, sunt bune costumașele primite, oricât de multe ar fi, dar dacă micuțul nu are încă – de exemplu – o cădiță pentru baie sau un carusel muzical deasupra pătuțului… 

În plus, și mămica are nevoie de o mulțime de lucruri în noua ei calitate, așa că dacă darul îi este destinat, se cheamă că tot pentru copil îl va folosi, direct sau indirect. Și cum nu se va mai pune pe sine pe primul plan, e bine să simtă că se gândește și la nevoile ei cineva. Cu o astfel de listă ar fi evitate situații precum cea deja menționată. O singură categorie n-ar prisosi niciodată, aceea a consumabilelor, cum sunt, de exemplu, scutecele de unică folosință, șampoanele și gelurile de duș, uleiurile pentru masaj sau cremele împotriva iritațiilor de scutec.

Până când listele de cadouri își vor găsi adepți și la noi, iar musafirii vor prinde curaj să întrebe ce să cumpere pentru noul născut, îți oferim câteva sugestii. Fie că urmează să devii mămică și nu știi de ce lucruri vei avea nevoie, fie că urmează să vizitezi un nou născut și nu ai nicio idee cu privire la ce cadoul util ai putea oferi.

Produse pentru bebeluș

Facem precizarea că, atât în cazul articolelor pentru nou născut cât și a celor pentru mămică, unele dintre ele pot avea prețuri mai mari decât bugetul disponibil persoanei care vrea să dăruiască. În aceste situații, proverbul „Unde-s mulți, puterea crește” se potrivește de minune. Adică, dacă este vorba despre membri ai familiei, prieteni sau colegi de serviciu ai părinților, care se cunosc între ei, pot împărți costurile unui astfel de articol. Este doar o idee… 

Iată și sugestiile de cadouri:

BEBE

Lampă de veghe cu proiector „Cer înstelat”: această lampă de veghe permite copilului să adoarmă liniștit și confortabil. Proiectorul permite schimbarea culorii proiecției prin simpla atingere și dispune de oprire automata după 45 de minute.

Carusel muzical cu proiector, Playgro: crează o ambianță plăcută bebelușului prin melodiile difuzate și îi asigură un somn liniștit.

Scaun de masă Chicco Polly Magic Relax: un scaun multifuncțional, recomandat de la naștere, special pentru a oferi confort și distracție. Se poate monta în două configurații: șezlong (poate fi utilizat de la naștere) și scaun de masă (folosit începând cu vârsta de șase luni). Este o comoară la vremea diversificării alimentelor!

Aspirator nazal LORELLI: aspiratorul nazal asigură îndepărtarea rapidă și ușoară a secrețiilor acumulate din năsucul copilului. Vârful fin și moale împiedică rănirea accidentală. Este o soluție practică atât pentru toaleta bebelușului de zi cu zi, cât și în caz de sinusuri inflamate, realizând eliminarea secrețiilor ușor și rapid. Forma sa previne introducerea prea adânc în interiorul nasului bebelușului.

MAMA:

Pernă multifuncțională cu husă detașabila, Lorelli: este o pernă foarte comodă, care asigură confortul mamei în timpul alăptării, dar care poate fi folosită și pentru așezarea copilului într-o poziție corectă și sprijinirea lui.

Set saltea și pernuță pentru cărucior : asigură o poziție comodă și sigură pentru bebeluș în timpul plimbărilor. Prezintă un sistem de canale vertical, care asigură libera circulație a aerului. Prin intermediul fantelor de aerisire, se reduce pericolul de sufocare.

Geantă izotermă Miniland:geanta izotermă este utilă pentru păstrarea termosurilor sau a biberoanelor la temperatură constantă. Părinții pot pregăti mâncarea acasă și o pot lua pe drum, în termosul care, introdus în gentuța izolantă, păstrează conținutul la temperatura dorită un timp mai îndelungat. Este realizată din materiale durabile, ajută la păstrarea termosurilor în condiții bune, evitând deteriorarea sau zgârierea recipientelor. Este prevăzută cu fermoar pe întreaga parte superioară, iar mânerul se fixează cu capsă, putând fi transportată ca atare sau atașată de cărucior.

Leave a comment

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.